Ани Ленъкс дарява ръкописа на Sweet Dreams в помощ на Газа

Шотландската певица Ани Ленъкс дари ръкописния текст на хита на Eurythmics от 1983 г. Sweet Dreams на благотворителен търг за набиране на средства за медицинска помощ в Газа.

Благотворителната организация Медицинска помощ за Палестина, чиято национална кампания за набиране на средства събра повече от 100 000 лири, е домакин на благотворителния аукцион под надслов Кино за Газа, с набор от уникални дарения на знаменитости от света на музиката, киното и телевизията.

Освен текстовете на Ленъкс, хората могат да наддават за едночасов Zoom чат с Луис Теру, приказка за лека нощ от Тилда Суинтън и подписано копие на предстоящата книга на Франки Бойл.

Организаторите на търга описват Ленъкс по следния начин: „Ани Ленъкс е един от най-емблематичните, легендарни и вдъхновяващи гласове на Шотландия. Както с Eurythmics, така и като соло изпълнител, нейната музика продължава да отеква по целия свят и сега тя предоставя на най-щедрия участник в търга бележките със собственоръчно написания текст на безсмъртния хит „Sweet Dreams“. Истинска мечта.“

В момента най-високата оферта за текста на Ленъкс възлиза на 5750 лири.

Самият търг досега е събрал повече от 60 000 лири за Газа.

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram