5 признака, че несъзнателно отблъсквате партньора си

Възможно ли е напълно несъзнателно да отблъсквате своя партньор? Отговорът е „да“ и именно подобно поведение може да хвърли светлина върху неочакваните раздели или пък вмешателството на трети човек във връзката.

Любовните отношения между двама души са сложна материя. Всяка двойка е различна, но чувствата и поведенията много си приличат. Тъй като динамиката на връзката постоянно се изменя в различните етапи, понякога може да бъде трудно да засечете свое погрешно поведение.

А истината е, че няма безгрешни хора и вие действително може несъзнателно да отблъсквате партньора си, макар и да го обичате. Вижте кои са петте признака, че без да искате отдалечавате своя партньор от себе си:

Избягвате да коментирате проблемни теми

Може би ви изглежда разумно да прекратите даден разговор или да избягвате започването на такъв, когато знаете, че темата би създала конфликт. Ако това се случва често обаче, партньорът ви може да се почувства изолиран и да реши, че вие нямате желание да общувате. За да разрешите проблем, не трябва да бягате от него, а точно обратното.

Очаквате партньорът ви да чете мисли

Колкото и близки да сте със своя любим, това не означава, че вие владеете непрекъсната телепатия помежду си. Ето защо не очаквайте от партньора си той да знае винаги какви са били мотивите зад вашите действия или думи. Когато нещо не ви харесва – кажете го по подобаващ начин, в противен случай необяснимото ви хладно поведение може да отблъсне вашата половинка.

Сърдите се много често

Ако се сърдите често и не искате да се сдобрите с партньора си дълго време след това, значи със сигурност има проблем. Подобно поведение не е здравословно нито за вас, нито за любимия ви. Опитайте се да не се вторачвате и ядосвате на малките неща, защото в някакъв момент това започва да тежи и на двамата. Ако пък вашият партньор ви дава чести и наистина основателни поводи за скандал, по-добре прекратете агонията и си тръгнете от тази връзка по-бързо.

Мислите, че всичко се върти около вас

Хората, които си мислят, че са център на вселената, не се харесват особено на другите. В една здравословна връзка всичко трябва да бъде балансирано. Ето защо не поставяйте себе си, своите нужди и желания винаги на първо място, защото с подобно поведение може несъзнателно да отблъснете половинката си. Все пак никой не желае да се чувства незначителен.

Избягвате физическа и(ли) емоционална близост

И физическата, и емоционалната близост са изключително важни, за да бъдат двама души щастливи заедно. Ако умишлено или пък не дълго време не проявявате каквато и да е близост към партньора си, това може да бъде причина той да се отдалечи от вас.

Розали

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram