163 са случаите на заразени с COVID-19 у нас

И Пещера е регистрирана с коронавирус

163 са случаите на заразени с COVID-19 у нас. Трима починали и трима оздравели. Новите случаи са в София – 18, общо 103, в Бургас още двама, които са контактни на първите и вече са четирима. В Пазарджишка област има един пациент. Средната възраст на починалите е 74 години. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг във ВМА.
Мутафчийски отново изрази възмущението си, че гражданите масово не изпълняват мерките и не ограничават излизанията си.

„Наблюдава се едно безгрижие, което цари. Витошка е пълна с хора. Цял ден има обаждания относно рестрикцията. Това е пълно безобразие. Само вчера в Италия загинаха над 600 души за един ден“, заяви генералът.

Все още не е ясно кога точно ще бъде пикът на заразата.

„Не мога да прогнозирам кога ще бъде пикът, но явно няма да е този месец. Това със сигурност мога да го твърдя. Дано да не е през септември, защото малко хора ще останат. Малко хора ще могат да дават брифинг. И аз съм жив човек“, сподели Мутафчийски.

„Няма медикамент, който да е утвърден като лечебен спрямо коронавируса“, каза шефът на Щаба.
В белодробното отделение на столичната болница „Токуда“ е настанен заразен с коронавирус млад мъж, на около 34 години. Първоначално той е бил с двустранна бронхопневмония, стана ясно на брифинга.

В отговор на въпрос той подчерта, че появилата се информация, че хеликоптери пръскат край Карнобат, няма нищо общо с коронавируса. По думите му най-вероятно се пръска за комари. /КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram