Ще бъде ли заличена Корнелия Нинова като председател на БСП

Ds olil

Върховният касационен съд решава да бъде ли заличена Корнелия Нинова като председател на БСП. Решението е ключово с оглед кой ще регистрира партията за предстоящите предсрочни избори.

Заседанието приключи около 12 часа с изслушване на страните по делото. Съдът ще се произнесе в законовия 14-дневен срок и има уверение, че ще се действа бързо.

В ключово изказване представителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова се позова на споменатия и от представителите на БСП около Нинова устав. Според Арнаудова, едва след като Конгрес констатира оставката на Корнелия Нинова, може да бъде задвижена процедурата по нейното заличаване от съда. Така че според Арнаудова това действие на Софийския градски съд е преждевременно.

Тя обаче се съгласи, че другото решение на Градския съд, от което за временно изпълняващ функциите беше записан Атанас Зафиров е законосъобразно и то е също по устава, за да може партията да не остава без временно управление.

Страните защити двете си тези, а представителите около Нинова казаха, че решението на Софийския градски съд, който заличи Нинова трябва да бъде отменено обратно. Представителите на БСП около Зафиров настояха той да бъде потвърдено.

бнр

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *