Черна сватба в Кърджали. 20 пострадали и 3-ма задържани

Ds olil

Сватбено тържество се превърна в истински кошмар снощи в Кърджали. 20 от гостите, сред които и дете на 7 години, са пострадали след като таванът на сватбен салон на входа на града се срутил. Инцидентът е станал по време на проливен дъжд малко след 19:30.

Според очевидци, от един от отворите на осветлението внезапно започнала да шурти вода. Секунди по-късно цялата конструкция се срутила. Най-тежко са пострадали седмината, озовали се точно под компрометираното място. Останалите гости на сватбата изпаднали в паника и се разтичали с надежда да не останат под отломките.
На 20 контузени гости е оказана спешна медицинска помощ, като двама от тях са със средни телесни повреди – мъж, със счупване на дланта и жена със счупен глезен. Други трима са настанени в кърджалийската болница под наблюдение

Незабавно на място са изпратени четири патрулни автомобила от РУ – Кърджали и Пътна полиция, шестима пожарникари от службата в града с два противопожарни автомобила и два спасителни екипа.

 За срок до 24 часа са задържани двама мъже на 52 г. и 57 г. и жена на 46 г., съпричастни към случая. От ОДМВР Кърджали не поясняват дали задържаните са собствениците на сватбения салон или служители. По случая е образувано досъдебно производство за изясняване на причините за инцидента.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram