Ченчев: БСП ще преодолее превратаджиите и ще се яви на изборите

Ds olil

Има огромен интерес БСП да бъде разбита, заяви депутатът от „БСП за България“

„Не се чувствам изключен от БСП. Аз не съм си променял позицията, за разлика от други. Виждам, че след мен в студиото влиза Александър Симов, когото наричаха „пажът на Нинова“.

Това заяви народният представител от „БСП за България“ Иван Ченчев пред Nova news в коментара си за случилото се вчера на заседанието на Националния съвет на БСП.

„Лъжат, че правят всичко това заради БСП – не. Те са водени от обикновен реваншизъм и собствените си интереси. Корнелия Нинова каза, че имат заешки сърца. Не, те нямат сърца – имат портфейли, насочват партията в друга посока, търсейки си господари. Защото, знаем, отвън се финансира вътрешна опозиция. Има огромен интерес БСП да бъде разбита“, заяви социалистът.

„Вчера, тези, иначе толкова уставни юнаци се скриха от конгреса. Защо не приеха предложението на Нинова? Тя каза: подала съм оставка, конгресът да я констатира, да се върви към пряк избор и се избере нов председател. Къде им е коалицията, която Националният съвет за утвърди? Защо не са готови? Отговори няма“, зададе въпроси Ченчев.

„БСП ще се яви на изборите. И ще бъде регистрирана от този, който по закон представлява БСП. Това е Корнелия Нинова“, категоричен бе той, поставяйки въпроса: „ Защо изключиха Крум Дончев – той оспори едно беззаконие, за да предпази партията“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram