Чакъров: Доган ще води листата в Кърджали, той ще реди и списъците в другите региони

Ds olil

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров потвърди, че почетният председател Ахмед Доган ще води листата с кандидати за депутати в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район. Това се случи на среща на Чакъров с част от Областния съвет на ДПС в Кърджали, в която участваха бившият кмет Хасан Азис и приближените му бизнесмени, пише 24rodopi.

В града край Арда дойдоха и някои от изключените от ПГ на ДПС народни представители от различни региони. Чакъров дойде с охрана, което определено не се хареса на присъстващите. Не е хубаво пред партийния офис да има мутри, реагира един от присъстващите на сбирката.

Ахмед Доган ще участва активно и в консултациите за определяне на кандидатските листи, съобщи от Чакъров. Традиционно почетният председател реди листите в „сарая“ в столичния квартал „Бояна“ след разговор с номинираните по области.

Не бе посочена формулата за явяване на избори, но все повече се очертава вариантът „две ДПС-та в различни коалиции“.

„Три заседания се проведоха, а нищо ново не се казва. Какво става? Нали Доган каза да подкрепяме Пеевски, сега какво се случва? Ще има ли Централен съвет“, попита общественикът от Момчилград д-р Фикри Гюлестан.

Припомняме, че членовете на ЦС първоначално бяха информирани за заседание на 3 август, но след като се оказа, че не може да се събере квалифицирано мнозинство, то не бе свикано официално.

10 август бе новата дата, но отново няма кворум и утре също няма да има събрание на ръководния орган, а вероятно заседанието няма да се състои и на 17 август. Тази вечер Чакъров съобщи, че ЦС ще бъде свикан след указа на президента за предсрочните парламентарни избори, които най-вероятно ще се проведат на 20 октомври.

Вероятно заседанието на ЦС ще бъде на 23 или 24 август и ако се събере кворум, групата на Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров ще искат отстраняването на зам.-председатели и членове на Централното оперативно бюро. До провеждането на Национална конференция ДПС остава с двама председатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

След сбирката в Кърджали групата на Чакъров тръгна за Ардино, където тази вечер има концерт на чалга звездата Фики Стораро.

По-късно БТА съобщи, че председателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров се е срещнал с актива на ДПС в Кърджали. Членовете и симпатизантите на ДПС Кърджали потвърдиха пълната си подкрепа за ДПС (без Пеевски и група) и почетния председател д-р Ахмед Доган.

На заседанието присъстваха и народните представители Павлин Кръстев, Ализан Яхова – член на ЦОБ, Валентин Тончев – член на ЦОБ, Севим Али – член на ЦОБ, Марио Рангелов – член на ЦОБ, Тимур Халилов, Хайри Садъков, Хюсни Адем и Мюмюн Мюмюн, бившите народни представители Ремзи Осман, Адлен Шевкед и Мустафа Ахмед, бившият кмет на община Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис и председателят на Младежко ДПС Танзер Юсеинов./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram