Христо Иванов: Категорично излизам от оперативната политика

Ds olil

Абсолютно съм убеден, а и моите колеги, че трябва да си подам оставката и че не трябва да има съмнения, че ще се прави опит да се върнат нещата, трябва да се отвори нова страница. Това каза пред „Правосъдие за всеки“ Христо Иванов. Той бе категоричен, че излиза от оперативната политика.

Според него, човек, който си е подал оставката, не може да дава съвети как да постъпват другите. „Важно е, че половината ни избиратели не гласуваха за нас, но не гласуваха и за други. Тези хора чакат да намерим вярното послание към тях. Този разговор е важно да започне с поемане на отговорност“, допълни той.

В демократичната общност на България ситуацията е изключително тежка. Ние сме на фронтовата линия, на точката на разлома в европейската политика. Ние би трябвало да сме политически авангард на средната класа, това са хората, които са осъзнали, че е важно да имат свобода, гарантирана частна собственост, възможността да инвестираш и да ползваш плодовете на работата си, каза още Иванов.

Според него, тази прослойка в България е значима, скоро може да станем свидетели на опити да бъде смачкана от властта. „Задава се мрачен ураган, трябва тези хора да имат парламентарно представителство“, допълни Иванов.

Колективен енцефалит – така определи бившият депутат влизането в парламента на проруски и псевдопатриотични партии.

„България е на смъртен одър заради корупцията. За съжаление, енергията от протестите срещу Борисов, отиде в голямата си част при Слави Трифонов. Липсата на стабилно мнозинство за реформи в парламента ни принуди да правим компромиси“, каза още той.

Източник: Факти бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram