Хасан Азис е обвиняем, има забрана да напуска страната

Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис, който мина в лагера на Ахмед Доган, е обвиняем. Това съобщи за Епицентър.бг източник от прокуратурата.

На Хасан Азис е наложена мярка за неотклонение „подписка“, която е най-леката. Но в същото време му е забранено и да напуска България. Това обаче е сериозен удар върху Алианса за права и свободи, защото Азис отговаряше в коалицията за кампанията в Турция.

Разследването срещу Хасан Азис е иззето от Окръжна прокуратура – Кърджали и предадено на друга, за да се предотвратят възможности за влияние и въздействие.

Припомняме, че на бившият кмет на Кърджали е с наложена забрана за напускане на страната от 7 октомври – информацията беше потвърдена вчера и от Джевдет Чакъров. Забраната му е наложена след посещение в КПК – Комисия за противодействие на корупцията, посочи Джевдет Чакъров и подчерта, че именно Хасан Азис е човекът в АСП, който отговаря за контакта с българските граждани в Турция. 


Хасан Азис е бил разпитван няколко пъти в последните седмици. По 3 от аферите, които са под общ знаменател „Парите на Кърджали“, се очаква той да влезе в съда като подсъдим.

В момента Хасан Азис е клиент на прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията.

Очаквйте подробности

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *