Трагедия на пътя: Откриха мъртви 18 мигранти в камион край София

Ds olil

Полицията е реагирала на получен около 14.15 часа днес сигнал за изоставен товарен автомобил в землището на софийското село Локорско и група хора около него. Няма данни за пътен инцидент, съобщиха от МВР.

По първоначална информация камионът е превозвал незаконно около 40 мигранти, които са били скрити в тайник под превозвания дървен материал. По данни към момента 18 от тях са починали. Част от оцелелите се транспортират към болницж за оказване на медицинска помощ.

Полицията работи по установяването и издирването на шофьорите на камиона, които по данни на чужденците са избягали. Работа по случая продължава.

Според bTV загиналите за се задушили. 14 от оцелелите мигранти са в много тежко състояние – става въпрос за токсикологични състояния след задушаване, информира говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в столицата Катя Сунгарска, цитирана от медията.

„Изпратени са пет линейки за транспортирането на пострадалите мигранти. Очаква се да се включи още една. За съжаление броят на загиналите се увеличи. Те са вече 18. Хоспитализирани в реанимациите на „Пирогов“, ВМА и Окръжна болница „Света Анна“ са шестима човека. Други четирима не са в толкова тежко състояние – те са във ВМА и „Пирогов“, обясни тя.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram