Спад в гласовете за „Величие“

Ds olil

Според настоящите неокончателни данни, всички формации, влизащи в 51-вото Народно събрание, с изключение на партия „Величие“, са получили повече гласове на парламентарните избори на 27-и октомври спрямо гласовете за тях на изборите за 50-тото НС, проведени на 9-и юни 2024 г.

Коалицията ГЕРБ-СДС получава малко над 103 000 допълнителни гласа на проведените вчера избори спрямо вота през юни, за коалицията ПП-ДБ са гласували с на 36 500 повече от предишния вот, за „Възраждане“ – близо 26 500 гласа, а за коалицията „БСП – Обединена Левица“ гласовете вчера са били с близо 31 000 повече, отколкото получи коалицията „БСП за България“ на вота на 9-и юни. Партия МЕЧ пък увеличава силно своите избиратели с над 46 600 на вчерашните избори спрямо юнския вот.

Гласоподавателите на ИТН са се увеличили с около 35 800 на вчерашния вот спрямо този през юни, като единствено за партия „Величие“ в неделя са гласували около 3200 по-малко, отколкото на изборите на 9-ти юни.

Ако автоматично бъдат сумирани гласовете на двете нови коалиции – „ДПС – Ново начало“ и „Алианс за прав и свободи – АПС“, то те получават с близо 76 000 гласа повече спрямо вота за единното ДСП на изборите на 9-и юни.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *