Радомир Чолаков: Стига сме изменяли Конституцията, за да може някой да прави конференции и кръгли маси и да получава средства за това

Ds olil

Както се видя, измененията на Конституцията бяха някаква мантра, с която 10-15 години някои хора си изучиха децата. Хайде стига сме изменяли Конституцията, за да може някой да прави конференции и кръгли маси и да получава средства за това, за да може да отчитаме дейност. Това каза Радомир Чолаков – бивш председател на конституционната комисия в 49-то НС, депутат от ГЕРБ-СДС, в предаването „Денят започва в неделя“ по БНТ.

Правомощията на главния прокурор са намалени чрез механизма за отчетност и разследване.

ГЕРБ няма основание да се извинява за конституционните промени, заяви Чолаков. „Това беше 10-15 години медиен терор – ако ГЕРБ не подкрепи измененията на Конституцията, значи саботира реформата. Политически ГЕРБ трябваше да бъде освободен от дамгата, че пречи на реформата. Не, не пречи на реформата. Като действащ политик съм подкрепил тези промени, за да видят тези хора и цялото общество, че не могат“, заяви той.

По думите му ПП-ДБ имат идеология в законодателната си политика. „Заради тях се въведоха неограничен брой секции. За малко, за два гласа щяхме да въведем дистанционно електронно гласуване. Дистанционно гласуване имаше само в Русия. За няколко гласа щяхме да въведем гласуване по пощата. Искате ли частни пощенски оператори да носят бюлетини в чували? Това е идея за разпадане на политическото и за съжаление в парламента няма разбиране за този проблем“, посочи Чолаков.

„В момента сме свидетели на идейна война между едно либерално течение, което иска всички закони да станат втечнени, включително и Конституцията, и всичко да е възможно, и едно консервативно начало, което в случая го изрази Конституционният съд“, коментира Чолаков.

БНТ, „Денят започва в неделя“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram