Радомир минава на воден режим

Общинският съвет в Радомир взе решение града да мине на воден режим. По-късно днес кметът на Радомир Кирил Стоев ще подпише заповед за това, съобщава БТА.

Кирил Стоев разпореди да бъдат раздадени бутилки с минерална вода на жителите на квартал „Пчелински“, които са сред най-засегнатите от ситуацията.

Мярката е временна. Тя се налага поради зачестилите аварии по стария водопровод, които в последните дни са над десет. Заповедта ще бъде в сила до пускането в експлоатация на довеждащия водопровод от станция „Опалово“.

Управителят на ВиК – Перник инж. Борислав Иванов подчерта, че аварийно водоподаване ще се осигури и от каптаж „Врелото“ след разрешение от Министерство на околната среда и водите. По думите му първата стъпка за това е изпълнена с изпратено от негова страна искане за отпускане на допълнителни водни количества от „Врелото“ към МОСВ. Същото е подкрепено и от общинските съветници.

Режимното водоподаване ще се осъществява в часовия диапазон от 17:00 до 22:00 ч. При достатъчно количество вода в резервоарите, пускането ще става по-рано от предвидено зададения час.

От ВиК Перник съобщават, че 80% от трасето на новия водопровод е завършено, като в началото на следващата седмица предстои да се направи превключване и да започнат изпитания по него. Веднага щом това се случи, тази част от него ще може да влезе в експлоатация.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *