Радев се пита къде са лидерите – в гората, в селата или във фейсбук

Ds olil

Провалът на системните партии и изхабяването на модела тласкат хората на наказателен вот и търсене на алтернатива.Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Отказът на мнозинството от гражданите да участват в изборите ясно показва, че те не се идентифицират с предизборните послания и поведенията на партиите. Хората виждат противоречията между обещанията и делата на политиците, изтъкна той. Държавният глава посочи, че очаква от политиците откровен и задълбочен анализ защо са изгонили гражданите от урните и защо се стигна до тази дълбока пропаст междъ българите и политическтие партии. 

Радев отбеляза, че в парламентарната република от победителите на изборите зависи как ще се развива държавата. Отговорността е тяхна, те не могат да избягат от нея, добави той.

Президентът отказа да коментира изказването на съпредседателят на ДПС Делян Пеевски по негов адрес. Няма да коментирам паник атаките на определени политици, там дума има медицината, лаконичен бе той.

По отношение на новата партия в Народното събрание „Величие“ Радев заяви, че тепърва тя трябва да се доказва и да отстоява позициите си.

Попитан кога ще свика НС, държавният глава заяви, че това не може да стане сега, защото част от политиците са се скрили във фейсбук, а други са хванали гората.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram