Радев гледа как МВР ще се пребори с купения вот на изборите

Президентът Румен Радев коментира пред журналисти актуалната предизборна кампания за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври, като сподели, че не вижда тя да е позитивна, динамична и ползотворна.

Коментарът си той направи, след като участва в официалната церемония по поднасяне на венци и цветя по случай Деня на авиацията и Военновъздушните сили в София.

Радев отговори и на въпрос относно рокадите, които се извършват в МВР преди изборите. Според държавния глава министърът на вътрешните работи Атанас Илков е в правомощията си да вземе своите решения за кадровите въпроси и цялостната организация за купения и контролиран вот. За резултатите на МВР в борбата срещу купения и контролиран вот ще се съди след изборите, посочи Радев.

Румен Радев препотвърди позицията си и за номинирания единствен кандидат за нов главен прокурор – Борислав Сарафов, който и към настоящия момент е изпълняващ функциите главен прокурор. Висшият съдебен съвет (ВСС), дори няма да коментирам неговата легитимност, не вдъхва доверие нито в професионалните среди, нито в обществото, а напрежението ще продължи. Този ВСС няма легитимност да избира главния прокурор на Република България, категоричен бе Радев.

Той отклони зададените въпроси дали все пак ще подпише указа за назначаване на Сарафов като главен прокурор.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *