Първата ни група олимпийци отпътува към Париж

Ds olil

Първите български спортисти, които ще представят България на Олимпийските игри, отпътуваха тази сутрин за Париж. От летище София към френската столица, се отправиха състезателите по плуване и спортна гимнастика, заедно със своите треньори.

От името на БОК олимпийците получиха националния трибагреник с пожеланието да имат поводи да го развяват, а по традиция на всеки спортист бе връчено плюшено лъвче за късмет от спонсора на БОК Fibank.

Отпътувалите олимпийци са състезателите по плуване Габриела Георгиева, Петър Мицин и Любомир Епитропов, както и тези в спортната гимнастика Кевин Пенев и Валентина Георгиева. Плувецът Йосиф Миладинов ще пътува за Олимпиадата директно от Швейцария, а Епитропов ще бъде знаменосец на Откриването заедно с боксьорката Станимира Петрова.

Следващите, които ще потеглят за френската столица, са петимата боксьори Станимира Петрова, Светлана Станева, Хавиер Диас, Радослав Росенов и Рами Киуан, които ще заминат от София утре, събота, 20 юли, със сборен пунк на Терминал 2 в 5:30 часа.

България участва в лятната олимпиада за 22-ри път.

снимка: Български олимпийски комитет

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Първата ни група олимпийци отпътува към Париж

  1. Стискаме палци за успех и златни медали.

Comments are closed.