При успех с подбора на министри, изборите ще са на 27 октомври

Ds olil

„Очаквам до понеделник г-н Главчев да ми представи състав на Министерски съвет, който убедително да се вписва в тази важна мисия, за да издам указ за назначаване на служебно правителство и в същия ден да бъде положена клетва в Народното събрание. При успех изборите ще бъдат на 27 октомври“, написа президентът Румен Радев след като отново посочи Димитър Главчев за служебен премиер.

След отказа или въздържането на останалите възможни кандидати и поради пречките пред ръководството на Българската народна банка да излъчи премиер отговорността за съставяне на ново служебно правителство отново е у г-н Димитър Главчев. За да има успех в този мандат, той следва да направи задълбочен анализ на всички перипетии дотук и да не допуска отново да се сблъскваме с тях.

В настоящия мандат на служебното правителство, водено от г-н Главчев, се породиха съмнения за зависимости от определени политически лица. Връченият днес мандат е реална възможност г-н Главчев да опровергае тези съмнения. Затова следва да бъдат предложени внимателно обмислени промени в състава на правителството, които да бъдат последвани от решителни действия.

Настоявам следващият служебен кабинет да издигне в свой основен приоритет противодействието на купения и контролиран вот и силите на държавата за борба с това уродливо явление да бъдат мобилизирани в пълна степен. Това е задължително условие за успеха на този мандат. Надявам се, че съм пределно ясен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram