Петър Волгин: Урсула Фон Дер Лайен е лицето на силите, които бутат Европа към дъното


Почти в ежедневна комуникация сме с други евродепутати за създаване на нова група в Европейския парламент. Идеята е повече държави да се включат, за да бъде по-сигурно бъдещото съществуване на групата. Това каза евродепутатът от „Възраждане“ Петър Волгин в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

До 16 юли ще стане ясно дали ще бъде формирана нова група.

Урсула Фон Дер Лайен по думите му е лицето на силите, които бутат Европа към дъното. „Това е политик, който няма собствена визия и никаква представа за това какво трябва да се случва с Европа. Има представа единствено от това как да изпълни нарежданията на нейните покровители от САЩ. Фактът, че тя най-вероятно ще продължи да бъде начело на ЕК, говори изключително зле за бъдещето на ЕС. Не съм с оптимистични виждания за това, което ще се случва“, коментира Волгин.

Подкрепата за себе си той обясни с ясните тези, които е защитавал по време на предизборната кампания – приоритет на националната независимост, и с доверието към цялостната му дейност. „Явно това, че толкова хора гласуваха за мен, означава, че одобряват това, което съм правил – да давам думата на хората, които са извън клишето, извън политическата коректност. Хората припознават в мен именно желанието за повече свобода и плурализъм“, заяви Петър Волгин.

Българските евродепутати трябва да защитават българските интереси в Европарламента, заяви той. „Длъжни сме да се опитаме да променим този ЕС, така, че той да бъде не съюз на елитите, не на транснационалния капитал, не на транснационалните политици, а ЕС на хората, т.е. да бъде колкото може по-близо до хората“, подчерта той.

Той изрази притесненията си от ниската избирателна активност. „Няма легитминост. Каквото и правителство да бъде съставено, всеки ще каже, че то се ползва с подкрепата на нищожни проценти. Ако искаме да имаме стабилно правителство с някакъв вид подкрепа, повече хора трябва да упражнят правото си на глас“, коментира Волгин.

Хората в църквата трябва да защитават православието и България. „Тук няма място за дребнаво политиканстване. Има определени кръгове, които се опитват да брандират като русофили хора, които излизат извън позволеното, извън официално налаганото. Трябва да има хора, които мислят преди всичко и единствено за България“, подчерта евродепутатът./КРОСС/ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *