Пеевски: Радев наруши Конституцията, вече не е президент, той е крадец и аз ще го разоблича

Ds olil

Радев наруши Конституцията, вече не е президент, той е крадец и аз ще го разоблича.Той вече е в пълно нарушение на Конституцията и ако това бъде установено, ако съдът се произнесе , че президентът е нарушил Конституцията, няма нужда от импийчмънт.

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в коментар за новото служебно правителство, минути след клетвата в парламента.

„Много ми е интересно как Мистър Кеш – Радев е отменил указа за предишната посочена премиерка Горица Грънчарова.В този момент, в който този наруши конституцията, той на практика вече не е президент. Изненадвам се, че никой от колегите не реагира. Той вече е в пълно нарушение на конституцията и, ако това бъде установено, той автоматично няма да бъде президент“, каза Пеевски.

Всички партии са на колене пред Радев, не знам защо. Той е просто един крадец, аз ще го разоблича и България ще бъде на българите, а не на Русия и Москва”.

ДПС обаче не могат сами да сезират Конституционния съд, тъй като нямат достатъчно депутати. Нужни са им 1/5 от депутатите (48 души), а парламентарната група на движението е вече от едва 22-ма души.

Всички партии са на колене пред него. Той е просто един крадец с цялата му шайка и аз ще го разоблича, подчерта още Делян Пеевски.

Той отказа да даде оценка на новото служебно правителство. „Оценката да я даде този, който го назначи, след като наруши Конституцията“, каза той.

Попитан как ще коментира твърденията, че новият вътрешен министър Атанас Илков е приближен до него, Пеевски заяви: „Аз както ги слушам, всички вътрешни министри са мои. Премиерите са мои. Само президентът не е мой, а може и той да е мой. И това мога да чуя от тях. Благодаря ви!”

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram