Пеевски: Опитите за сваляне на Рая Назарян се провалиха. Возили са ги като зелки по тайни офиси

Ds olil

Опитите за сваляне на Рая Назарян от поста на председател на Народното събрание явно са се провалили, защото са се изплашили от публичността („Продължаваме промяната-Демократична България“- б.р), смята съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

Според него държавният глава трябва да си свърши работата, а не да се опитва да се разбере с някой от домовата му книга какви министри ще сложи. 

Председателят на ДПС Делян Пеевски миналата седмица показа списък с касиерите в енергетиката на Мистър Кеш. По този начин той нарича президента Румен Радев. Днес разкритията около далаверите в енергетиката продължават. Пеевски обясни, че тези дни е имало тайна среща в офисите на Христо Иванов за отстраняването на Рая Назарян.

„Радев трябва да си свърши работата, а не в момента да се опитва да се разбере с някого от „домовата книга“ какви министри ще сложи на касиера му от Труд – Николай Копринков. Опитва се да изнуди някой да си сложи министри, да махне Калин Стоянов, за да може да назначи някой като Рашков или Демерджиев, да си сложи главен секретар, да си вземе електронното управление“, каза председателят на ДПС.

„Наясно сте, че Кирил, Асен, Ники и Мики целунаха обратно пръстена на Кръстника. Върнаха се при баща си, като едни малки кученца, които се бяха отделили от кучкарника, слушкат си го отново, козируват му, правят тайни срещи“, обяви той.

„Провалиха се да свалят Рая Назарян, уплашиха се от публичността. Имаше още тайни срещи, с автомобили, с прехвърляния, в офисите на Христо Иванов. Возили са ги като зелки… политически лидери. Инициатори са Кирил Петков, Христо Иванов и баща им Радев – Мистър Кеш“, разкри Делян Пеевски.

Говорят си с всички, опитват се да достигнат до някой послушко, който да им сложи министри, за да има много кеш тази коалиция, да могат да крадат, да има отново митници. Асен Василев вчера обясняваше как не било така. Така е – сделката е била премиер за другите, реално за мистър Кеш, министърче да бъде Асен Василев обратно, за да може отново да се краде от митниците. Отделно коалицията се бабува от „Лукойл“, защото отново имат нужда от финансов министър, за да се източват пари към Русия, да се финансира войната. Това е коалицията на Москва“, каза още Пеевски.

„Готви се министърът на електронното управление, за да може да се фалшифицира всичко. Къде потънаха разследванията на зам.-министъра, който фалшифицира кодовете и им ги даде? Просто всичко потъва и се пази. Затова вкарват Закона за съдебната власт – искат да спрат избора на нов главен прокурор. Искат да остане сегашният удобен главен прокурор, с когото си пият кафето“, обясни още той и уточни, че Борислав Сарафов е удобен на „мистър Кеш и на цялата тази коалиция“.

В момента той работил по справка колко потулени разследвания има срещу президента и ПП-ДБ.

„Държавният глава трябва да си свърши работата, а не в момента да се опитва да се разбере с някой от домовата му книга какви министри ще сложи на касиера му Николай Копринков, защото затова се бави държавният глава – опитва да се изнуди някого да си сложи министри, да махне Калин Стоянов, за да може да върне някого като Рашков и Демерджиев, да назначи главен секретар на МВР, да вземе електронното управление“, обясни още председателят на ДПС./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram