От делото срещу Ибрямов: Доган казал на Джейхан, че по-натам ще убият момчето

Основният свидетел срещу Джейхан Ибрямов – Мирослав Тодоров, твърди в показанията си, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган искал да убие съпредседателя на движението Делян Пеевски. 

Това съобщи „Медиапул“, като се позовава на източници от първото заседание по делото за мярката за неотклонение на Ибрямов. То се гледа при закрити врати и именно тази част от показанията е била използвана като аргумент от прокуратурата той да остане в ареста. 

Налице са данни и за други престъпления от общ характер, а именно срещу политическите права на гражданите, както и за престъпление против личността, а именно по смисъла на чл. 115“, каза прокурор Детелин Георгиев в съдебната зала днес. Чл. 115 е за убийство.

Искам да посоча, че по време на същата среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият момчето, като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят, като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това“, цитира „Медиапул“ прокурора по делото на първа инстанция. Той подчертал пред съда, че това твърдение няма общо с обвинението. Но обяснява, че е решил да го спомене, защото цитатът е „доста смущаващ“. 

Днес апелативният съд трябва да реши дали Ибрямов да бъде задържан за постоянно. Преди дни Софийският градски съд го остави в ареста с аргумента, че може да извърши ново престъпление. 

Източник: Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *