„Нито една повече“ – протест срещу насилието над жени, тази вечер

Ds olil

Протест под надслов „Нито една повече“, организиран от колектива на „Феминистки организации“, ще се проведе тази вечер в 19 часа пред Съдебната палата в София. Причината е, че от началото на тази година поне 13 жени в България са били жестоко убити от своите партньори. На фона на тези убийства, вчера от Районен съд Пловдив взеха решение да пуснат под домашен арест обвиняемия Георги Георгиев по делото „Дебора“, която миналата година бе измъчвана от въпросния по особено жесток начин.

„ДНЕС се навършва точно година, откакто НИТО ЕДНА ПОВЕЧЕ отекна по улиците и площадите в цялата страна и в чужбина!

ДНЕС се навършва точно година, откакто хиляди хора излязоха, за да покажат своята нетърпимост към насилието и да заявят категоричната си подкрепа към жертвите.

ДНЕС се навършва точно една година, откакто показахме на властимащите и на институциите, че можем да бъдем ЗАЕДНО и ще се борим срещу всяка форма на насилие и несправедливост!

ДНЕС отново излизаме на протест пред Съдебната палата, защото не можем да седим мирно, докато сестрите ни са убивани, преследвани и малтретирани, а властите бездействат и извръщат глави.“ – публикуваха във фейсбук групата си „Феминистки мобилизации“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram