МВР ще гони джигитите с нови мощни коли

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов връчи ключовете на 86 високоскоростни автомобила. На церемония пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ днес министър Стоянов заяви, че двата приоритета пред МВР са справяне с нелегалната миграция и битката с катастрофите.

По първата тема – овладян е мигрантският натиск, а по втората с пътнотранспортният травматизъм МВР е в процес на работа. В резултат на всички мерки със засилен контрол на пътищата, отнемане на автомобилите на пияни и дрогирани шофьори, вече се отчита положителен рейтинг. От началото на година жертвите са с 47 по-малко на пътя в сравнение с миналата година и с 40 процента е повишена събираемостта на глобите.

Той призова полицаите да пазят новите автомобили и да ги управляват като лични. На добър път, завърши изказването си Калин Стоянов.

Докато Стоянов говореше, от Областната дирекция на МВР-Сливен съобщиха за поредния случай на драстично нарушение на скоростта. Водач бе засечен да шофира със 182 км/ч при ограничение на скоростта до 60 км/ч.

Той коментира и предстоящите избори. По думите на вътрешния министър МВР се справя с разпределението на бюлетините за гласуване в страната за вота в неделя – 9 юни. Стоянов обясни, че в момента се извършва разпределението на бюлетини и други материали по Регионалните избирателни комисии, които впоследствие ще бъдат пренасочени към секционни избирателни комисии.

С всичко се справяме, в срок сме и няма никакво забавяне, увери министър Стоянов.

Запитан за годишния доклад на ДАНС, в който се посочва, че пътната инфраструктура е причина за големия брой катастрофи, Стоянов коментира, че с темата пътна безопасност има ангажирани много ведомства и институции. Единственото, което МВР има ангажимент по пътната инфраструктура, е да изпращат сигнални писма до институцията, която отговоря затова, уточни той.

Има и разследвания за пътната безопасност, но Стоянов обясни, че при най-честите нарушения на пътната инфраструктура става въпрос за маркировки, знаци и осветление. При това положение функцията на МВР е сигнална и изпраща сигнали до конкретните ведомства и институции.

За финансовата измама на български граждани във Великобритания, източили над 50 млн. паунда, Стоянов заяви, че става въпрос за много мощна схема за източване на социални придобивки от Великобритания. Калин Стоянов е предприел мерки за награждаване на българските полицаи, работили по случая. „Групата е голяма, строго организирана, добре запозната със законодателството на България и Великобритания. Разследването продължава и към момента на територията на двете държави“, отбеляза Калин Стоянов.

За поредния случай на домашно насилие в страната, Калин Стоянов посочи, че домашното насилие е приоритет на МВР и за държавата. Време е да се съберем на ръководно ниво и да коментираме отново темата. МВР прави това, което е по силите и ангажиментите на ведомството, увери министърът.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram