„Масово посрещане на Иван Гешев“ с искане за оставката му

Ds olil

Час преди началото на срещата в резиденция „Бояна“, младежката организация на „Да, България!“ – „МлаДа България“, организира „Масово посрещане на Иван Гешев“ с искане за оставката му.

Посрещачите на Гешев поискаха да блокират Околовръстния път минути след 10:00 часа. Колите на пристигащите преминават през полицейски кордон.

Пред БНТ лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов обясни, че идеята на днешното „посрещане“ е апел към прокурорите да не идват на срещата.

„Тук сме, за да поискаме неговата оставка. Да му го кажем лично, той се крие от протестиращите, крие се от гражданите, затова ние дойдохме тук да му поискаме оставката. Освен това сме се обърнали към българските прокурори и следователи да не участват в тази срамна масовка. Гешев си организира пропагандно мероприятие и е свикал прокурори и следователи от цялата страна.

Виктор Минчев: „Това е един персонален апел, чисто човешки за морал и за професионална етика, да не се поддават прокурорите на манипулация, на натиск от главния прокурор. Това е много интересна среща, която в момента се случва“./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram