Кадри възмутиха интернет: Малко дете подхвърля зайци, майка му го снима

Кадри, които показват как малко дете подхвърля зайци, възмутиха потребители на социалната мрежа Facebook.

Видеото е заснето от майката на детето. Тя с радост наблюдава как дъщеричката й подмята зайчетата.

Детенцето, неосъзнавайки какво причинява на животните, агресивно ги вкарва в клетка и ги пуска на земята. 

„Хайде, сега ги прибери, мамо, да не избягат! Айде и беличкото, мамо!“, обръща се майката към детенцето.

Майката дори поощрява малкото момиченце, използвайки думата „браво“. Вместо това, смятат хората, можеше да каже на детето си, че трябва да се отнася по-нежно с животните.

„Леле, майко! Какво изваждане и прибиране на клетите зайчета. Все едно са плюшени и ги размотават насам – натам!“;

„По принцип зайците са изключително миролюбиви и кротки животни! Тук видях как това малко дете пуска с такава огромна сила зайците в клетка, с ръбове по нея, и то такива крехки животни! Със сигурност месото и кожата им е разранена от ударите и ги боли зверски! Нямам думи за подобна жестокост!“;

„Дано един ден това дете прави същото и с вас НЕ уважаема госпожо“, това гласят само малка част от коментарите под видеото, което бързо стана вайръл в социалната мрежа.

Кристина А. е публикувала въпросното видео в група, обединяваща хора, които обичат животните. Тя твърди, че майката, чието поведение предизвика възмущение, се казва Янита Атанасова и била преподавателка в начално училище в Луковит.

„Мисля, че тази преподавателка в начално училище, въобще не трябва да има достъп до животни, пък да не говорим за деца, които тя трябва да изгради като личности. Това ли са ценностите, които ще им предаде!? Докато не се даде гласност на такива случаи няма да се оправи положението. Бащата на детето също е преподавател. Аз не бих желала такива хора да бъдат учители на бъдещото поколение, представям си на какво биха ги научили! Ако и вие не желаете, споделяйте и сигнализирайте в съответните институции“, написа Кристина А.

Янита Атанасова е изтрила профила си във Фейсбук, след като видеото бе разпространено в няколко групи в социалната мрежа.

Източник: Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram