За осми предсрочни избори предупреждава Борисов

Ds olil

Преди още да са насрочени официално седмите избори, лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов започна да предупреждава, че може да има и осми предсрочни парламентарни избори.

Пред журналисти в Партийния дом Борисов призова партиите да не се спъват седми поред път в един и същи камък, а да изгладят различията си помежду си, за да се направи „нещо стабилно след предсрочните избори на 20 октомври“. Така подредени и така мислещи не можем да постигнем евроатлантическа сглобка и нещо, с което да дадем на избирателите шанс да излязат да гласуват, за да се направи стабилно правителство за 4 години напред, подчерта бившият премиер.

В резултат на това, че няма редовно правителство, което да решава кризите пред страната, Борисов заяви, че се вбесява като гледа задръстените пътища в България, както и от климатичните промени. Той се интересува и от това какво ще се случи в жп транспорта, в ИТ сектора и във всяка една друга сфера, но всеки ден се говорило за КПКОНПИ и прокурорите. Ако не говориш за това, те обявяват за враг на държавата, посочи Борисов.

По темите за Румен Гайтански – Вълка и проверката на „Булгартрансгаз“ от европейската прокуратурата, Борисов отново бе лаконичен, като изпадна в спомени и разказа пред медиите, че когато е бил кмет на София, е водил битки с тогавашния министър-председател Сергей Станишев и Вълка за боклука. „Тогава прибраха кофите за една нощ. Колкото аз съм се борил, никой не се е борил и успях“, напомни Бойко Борисов успехите си в началото на политическата си кариера.

Борисов разкритикува и сегашния кмет на София Васил Терзиев, който по думите му не се справя с фирмите за почистване. Той призова да се провери и „Булгартабак“, щом съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков е поискал.

Бойко Борисов отрече да се е занимавал пряко с Българската банка за развитие (ББР), когато е бил премиер. Но си спомни, че е изпъдил веднага, както той се изрази Стоян Мавродиев от банката през 2020 г. заради колекторска фирма.

„Това, което истински ме касае е как да дадем на хората възможност да гласуват затова, което искат – ако са против нас, да гласуват за ПП-ДБ или за когото поискат, а ние според мен и ГЕРБ така ще се държим и няма да отговаряме на нападките, за да можем да направим правителство“, обеща Борисов. С тези обиди обаче, които партиите си разменят помежду си, никой няма да направи нищо, смята той.

Бойко Борисов отново призова всяка една партия да се вразуми. В противен случай ще мине предизборната кампания, ще се озовем в същата враждебна обстановка и пак разговор нямало да има.

И призова политическите партии да помислят, ако не се направи правителство, какво ще обясняват на избирателите си – ще ходим на нови избори, цената на които ще са „поредните 120-130 млн. лв.“ „240 народни представители имаме, ако не си намерят за кого да гласуват и 250 да станат, пак ще е същото“, огорчен е Борисов от евентуална ниска избирателна активност на изборите.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram