Зайците, подхвърляни от малко дете, вече са на сигурно място

На сигурно място са двете зайчета, които бяха грубо подхвърляни от малко дете в град Луковит. Това съобщиха от организацията с нестопанска цел „Bunny Rescue Bulgaria“.

От екипа на „Бъни Рескю България“ съобщиха, че са успели да се свържат със семейството, което е отглеждало зайците. Те са се съгласили да предадат животните на организацията.

„Преди 2 дни получихме сигнали от публиката за тормоз на зайчета в гр. Луковит. Няма да споделяме графичното видео, което вече се върти в публичното пространство така или иначе. Успяхме да се свържем със семейството и след сериозен разговор двете зайчета ни бяха предадени с протокол, като се съгласиха и да не взимат други“, гласи съобщението на сдружението, публикувано на официалната им страница в социалната мрежа Facebook.

В момента двете зайчета – Сони и Мони, са настанени в клиника „Зайвет“. От сдружението съобщават, че на зайците им предстои преглед.

„Очаквайте по-късно подробна информация за здравословното им състояние, както и как можете да им помогнете. Ако желаете да им предоставите приемен или постоянен дом, молим да се свържете с нас!“, допълват от „Бъни Рескю България“.

Припомняме, че кадрите, на които се вижда как малко дете подхърля двете зайчета, бяха публикувани в няколко групи във Facebook и предизвикаха възмущение сред потребителите. Видеото е заснето от майката на детето. Тя с радост наблюдава как дъщеричката й подмята зайчетата.

Източник: Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram