Джейхан Ибрямов: Стъпка по стъпка ДПС ще се освободи от Пеевски

Ds olil

Няма от какво да се крия и притеснявам. Това заяви депутатът Джейхан Ибрямов по повод информацията, че при акция на ГДБОП и НАП е иззета кола, която той ползва, в рамките на операцията по разбиване на схема за фиктивна търговия със зърно и торове.

Ибрямов припомни в студиото на БНТ брифинга на ДПС без Пеевски в Народното събрание (НС), когато Джевдет Чакъров обяви, че е имало среща в Министерството на финансите (МФ) да се натискат активисти на ДПС близки до Ахмед Доган. Той призова депесарите да не се поддават на страха.

Използвах този автомобил със съответните договори и пълномощно, призна Джейхан Ибрямов. Отрече обаче да има бизнес със земеделие и торове, а фирмата, на която е автомобилът, няма дейност, свързана със земеделие. Според него фактите са изфабрикувани.

Истината е някъде другаде, това е компроматна война, категоричен бе той. Много хора, близки до Доган, са притискани. Не може да живеем в страна на зависимости, смята Ибрямов.

Той припомни, че Делян Пеевски е обявил, че е разрешил зърнената криза. Разпоредено е на кметове на ГЕРБ да притискат подкрепящи Доган активисти на ДПС да не участват в колективните органи на партията, стана ясно от коментара му.

Според Джейхан Ибрямов Пеевски директно можел да се разпорежда в ГЕРБ. Събират се данни срещу Пеевски и когато бъдат събрани, те ще бъдат предадени на компетентните органи.

Иначе Джейхан Ибрямов повтори думите на Джевдет Чакъров от вторник, че в Росенец при Ахмед Доган е обсъдена политическата ситуация. Така всеки вторник ще има такива заседания. Имаме мнозинство в ЦОБ, категоричен бе Джейхан Ибрямов по повод съмненията дали на сбирката във вторник е имало нужния кворум, тъй като след нея решения не бяха оповестени.

Имаме план и го следваме стъпка по стъпка, посочи Джейхан Ибрямов и увери, че почетният председател Ахмед Доган ще участва във всички заседания на колективните органи.

Криза в ДПС няма, смята депутатът.

Тема Делян Пеевски в ДПС няма, заяви Ибрямов, който смята, че Делян Пеевски вече е изключен от Движението и скоро това отстраняване на Пеевски щяло да бъде официализирано.

Пред bTV Рамадан Аталай от групата в ДПС на лоялните на почетния председател Ахмед Доган коментира: „До оня ден ние бяхме най-добрите приятели на Пеевски, но когато той опита да се настани като кукувица в гнездото на ДПС, станахме вече първите престъпници.“

По думите му ДПС на Доган губи медийната война, защото Пеевски е собственик на медии, но не и битката на терен, тъй като има подкрепата на избирателите на партията.

„Ако някой се опита да открадне и да вземе Движението за права и свободи от почетния председател, който е създател на тази партия, би трябвало да носи моралната отговорност, след това и политическата отговорност. Съсипването на една политическа формация не е равностойно на това да съсипваш бизнеси на други хора или да съсипваш собствените си бизнеси“, заяви Аталай.

Той намекна, че Движението е извадило Делян Пеевски от калта, но само е пострадало от това. Рамадан Аталай отбеляза, че в ДПС никога не са бил използвани такъв език и такива обиди към институции и техни представители, каквито в момента си позволява Пеевски.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram