Денят за защита на животните: Как можем да помогнем на бездомничетата

Днес отбелязваме Международния ден за защита на животните. На този ден се насочва вниманието на хората по света към бедстващото състояние на животинския свят на нашата планета.

Събитието има за цел да защитава правата на животните.

Много животни по света страдат от малтретиране, пренебрегване и експлоатация. Те могат да бъдат използвани във фабрични ферми, циркове или други индустрии, където благосъстоянието им често е застрашено. Те могат да бъдат жертви на бракониерство, трафик или бездомност.

Ето и някои съвети как може да помогнете на бездомните или животните в беда:

 Носете пакетче с гранули за кучета и котки в автомобила си (така винаги ще имате храна под ръка, ако срещнете бездомно животинче)

 Ако имате домашен любимец, който не изяжда цялата си храна, може да отделяте тази, която им остава, и да я давате на бездомни кучета и котки

 Ако видите животно в беда, не го подминавайте. То се нуждае от вашата помощ. Ако имате автомобил и възможност го закарайте в най-близката ветеринарна клиника (ако нямате финансова възможност може да пуснете в социалните мрежи сметка на клиниката и желаещите потребители да ви помогнат със сметките)

 Ако видите бездомно куче или котка, които са бременни, може да ги заведете да бъдат кастрирани. Така помагате да се предотврати риска от последващи обречени малки бебета на улицата (в много ветеринарни клиники кастрацията за бездомни животни е безплатна)

/iStock Оставяйте в близост до дома си кутийки с храна и вода за бездомните животни 

 Ако имате излишни и стари одеяла, може да ги поставите на място, където знаете, че често стоят бездомни кучета и котки 

 Може да бъдете доброволци и да посещавате приюти за бездомни животни, където да ги разхождате или просто да отделите малко време да им се порадвате (животинките ще ви бъдат много благодарни)

/iStock

 Най-прекрасното нещо, което можете да направите за едно бездомниче, е да го осиновите

И най-важното – ако не можете да помогнете на животните, не им вредете! Те имат само живота си, а понякога хората им отнемат дори и него.

Източник: Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *