Двама спят на диван под открито небе в градинка

Ds olil

Спане под открито небе! Макар да носи смесени чувства – за романтика или безпомощност, подобна гледка не е уместна в градска среда. Двама души са забелязани да спят на диван в градинка „Алжир“, в столичния квартал „Банишора“. Това се случва само на метри от детска площадка. Според коментиращи, спящите хора са роми, които от скоро са се настанили в района.

„Тази сутрин се натъкнах на тази гледка. Смятам, че освен неприятно за нас околните, тази гледка би била травмираща за децата, а и детската площадката е точно до тях. Ще се обадя да подам сигнал в районното, надявам се да обърнат внимание. Молбата ми е, ако някой има възможност и желание да позвъни също, не зная дали ще приемат сигнала ми на сериозно.

Слънчев ден. Надявам се да ви е любовно, топло и уютно както на тях през студените месеци,“ написа Адела Табакова.

Жители са на мнение, че трябва да се вземат мерки и „комфортът на спящите хора да бъде нарушен“. Изниква и въпросът за дивана – как се е озовал в градинката? 

„Не знам, ама туко що минах от там и все още са там и си спят. Около тях майки с деца минават. Ами не е ок! Трябва да се вземат мерки,“ коментира жена.

„Моля, освен за коментари и реакции, да наблегнем на подаването на сигнали, да нарушим комфорта на тези хора. Това е единственият начин нещо да се случи,“ допълва авторката.

„Не твърдя, че е ок хора да спят на диван до детска площадка. Обаче чак пък да травмирало децата?! Децата ни трябва да се учат, че светът не е розов, някои хора нямат покрив над главата си, нещо което обикновено мислят за даденост. А и чак толкова разнежени, че да се травмират не вярвам да са. Не се обръщам лично към вас, но повечето родители си зарязвате децата по площадките, не ги гледате, че бутат, ръгат, пререждат по пързалките малки деца, говорят нецензурирано, пребиват се и вие даже и не разбирате, защото си ровите в телефона, но че някой, който вероятно не е и агресивен, щял да ги ТРАВМИРА с това, че спи…моля ви се…,“ изрази мнение друга жена.

Източник: Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *