Грета Тунберг в София: „Просто съм на посещение“

Грета Тунберг е в България. Екоактивистката беше засечена на бул. „Дондуков“ в София, а нейна снимка се появи във Фейсбук. „Грета Тунберг на „Дондуков“ и „Будапеща!“, написа в профила си в социалната мрежа Хари Аничкин. Той публикува и обща снимка с Тунберг. Аничкин добявя, че снимката е направена днес (20 октомври). Шведката обаче не е публикувала снимки и информация за посещението си в България в профилите си в социалните мрежи.

Аничкин разказа, че я е видял да се разхожда сама. Той се обърнал към нея с въпроса: „Вие ли сте Грета Тунберг?“. Екоактивистката била със слушалки на ушите, свалила ги и отговорила утвърдително. Аничкин я попитал какъв е поводът за посещението й в България и дали е в София заради делото срещу правителството, заведено заради липсата на обществено обсъждане и доклади за оценка на въздействието на околната среда при предстоящия строеж на 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй“. Делото е заведено от адвокат Александър Кашъмов, „Екогласност“ и Петър Кърджилов, уточни Аничкин, а заседанието на ВАС е в понеделник (21 октомври).

Тунберг обаче не отговорила конкретно на въпроса и уточнила: „Просто съм на посещение“!, без да дава обяснения.

„Не мога да повярвам! Много усмихната и приветлива!, написа столичанинът. Под поста му се появиха коментари, че снимката не е истинска и е генерирана с изкуствен интелект, на което Аникин потвърждава, че е истинска.

„От плът и кръв, на „Дондуков“ си се разхожда!“, написа  бившият телевизионен журналист.

Източник: Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *