Велизар Енчев: Грандиозен скандал! Турският посланик се срещна с Пеевски, за да осигури подкрепата на ДПС за кабинета на ГЕРБ. Това е брутална намеса във вътрешните ни работи

Грандиозен дипломатически скандал: Час преди гласуването в Народното събрание турският посланик се среща с ДПС в парламента, за да осигури вота на етническата партия за кабинета „Желязков“.

Турция брутално се намесва във вътрешните ни работи. Часове преди гласуването на новото правителство турският посланик погази Виенската конвенция за дипломатическите отношения и публично притиска ДПС да гласува за кабинета на ГЕРБ.

След като днес Пеевски обяви, че ще подкрепи новото правителство и отказа да се подчини на Доган, който е против кабинета „Желязков“, посланикът на Турция нахлу в парламента, за да даде рамо на Делян Пеевски.

Ето преливащото от византийщина официално съобщение на Пресцентъра на ДПС:

„Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателят на ДПС Джевдет Чакъров проведоха среща с посланика на Р Турция в България Мехмет Саит Уянък.

На срещата, преминала в приятелска атмосфера, бяха обсъдени добросъседските отношения между България и Турция, геополитическата ситуация в Европа и света, както и необходимостта от политическа стабилност в региона, заради ключовото му значение за сигурността. Тема на разговорите бе и сътрудничеството между държавите за решаването на проблемите на двойните граждани и необходимостта от засилване на междукултурните връзки между България и Турция…“

От протоколна гледна точка в Народното събрание пристигат много посланици на чужди държави, за да наблюдават вота. Но нито един от тях не си позволява среща с някоя политическа сила, защото час преди гласуване на ново правителство това ще е брутална намеса във вътрешните работи на приемащата държава.

Само един чужд дипломат гази Виенската конвенция, третира България като вилает, а ДПС – като подопечна на Анкара партия – посланикът на Турция!

Автор: Велизар Енчев, Фейсбук:

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *