БСП към ПП: Разделителните линии да минат на заден план и да работим за интересите на България

В разговорите по същество левицата ще участва отговорно и с ясното съзнание, че България трябва да има правителство, заяви Георги Свиленски

“Виждаме в тази среща разговори за формиране на мнозинство, а не преговори за правителство. Голяма част от нещата, които представихте, са продължение от работата на предишното коалиционно управление и в голяма част от тях сме съгласни – социалната политика, здравеопазването, образованието, правовия ред. За всички това ще намерите нашата подкрепа.“ Това каза заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски на среща с номинирания за министър-председател от „Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков и ръководството на партията мандатоносител.

„Интересно е обаче, че от това, което сте ни изпратили, отпада Вашето първо условие, а именно ревизирането отново на Изборния кодекс. Когато поставихте Изборния кодекс като някакъв залог за бъдещо мнозинство или правителство, това за нас беше смущаващо. Надявам се, че сте осъзнали и Вие това Ваше действие и затова сега не го представихте“, подчерта Свиленски.

Той заяви, че когато започнат разговорите по същество, левицата ще участва отговорно и с ясното съзнание, че България трябва да има правителство. „Поздравявам Ви, че сте стигнали и Вие до мнението, че разделителните линии трябва да минат на заден план, а да работим за интересите и бъдещето на България“, добави Георги Свиленски.

„Също Ви поздравяваме за номинацията Ви – впечатляваща кандидатура, но в крайна сметка, ние видяхме проф. Габровски, също една достойна кандидатура, че когато няма мнозинство от 121 гласа, всички тези добри намерения просто няма как да се случат“, добави заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Той подчерта, че от левицата са останали разочаровани, когато „Продължаваме промяната“ не са ги подкрепили за една социална мярка, за която претендират, че подкрепят – подкрепата за младите хора.

„Така че трябва доста по-отговорно да подходим към това, което обещаваме, към това, което предлагаме и към това, което реално се случва в пленарна зала, защото вчера всичко го видяхме с очите си. А иначе благодарим за подкрепата и за безплатните учебници, и за 300-те лв. за първи, втори, трети и четвърти клас – все теми, в които Вие сте експерт и знаете колко са важни за българското общество и за българските граждани“, каза още Георги Свиленски и пожела успех на акад. Денков и „Продължаваме промяната“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram