Борисов сменя тактиката: ГЕРБ излиза от залите, кметовете ще разясняват какво сме свършили

Ds olil

ГЕРБ променя тактиката за изборната кампания – излиза от залите.

Ще използваме нашите кметове да разясняват това, което ние искаме да се случи.

Ще събера Изпълнителната комисия – да кажат дали кметове да не ги сложим водачи на листи. Ще ги ползвам за министри.

Това обяви днес лидерът Бойко Борисов.

„Ние сме гарант, че това, което обещаваме – ще се случи!“

„Ако не направим стабилно управление, на България ще се гледа много несериозно. Ще си уплашим и партньорите. Затова призовавам българите да гласуват“.

„Аз се учудвам, че такава тема – какво се случва в БСП и в ДПС, се изкарва като важно. Те се бият вътре за един електорат, а България е голяма. Това са партии, които са се радвали, когато в ГЕРБ сме имали проблеми. Те прехвърлят проблемите си на институциите. Вижте как е разхвърляна полицията – едни на „Росенец“, други в „Бояна“, трети пред „Позитано“, пред ЦИК… А кой пази хората?!

„БСП не могат вътре в партията да кажат кой управляват, а искат институциите да кажат – каквото и да кажат, едната част ще е недоволна“. 

„Мен ме интересува другата част от българите. Ако те излязат да гласуват, това, което се случва няма да има значение.  Обръщам се пред партиите – стегнете се, да дадем добър резултат. Казаха ми какво е станало в ЦИК – казах на колегите да не се занимават с това. В момента, в който почнем да даваме стаи, ние взимаме страна…“

„Четири години стоим на едно място! Искам българите да го видят.“

„Когато чумата върне на хората децата, тогава „Промяната“ ще върне пари.“

„При нас – „Балкански поток“, при тях – един милион дневно на „Боташ“ – избирайте, драги българи!“

„Ще използваме нашите кметове да разясняват това, което ние искаме да се случи. Понеже сме в Бургас – не мисля, че нещо хубаво се е случило в Бургас след нашето управление. Нямаше да има път до „Слънчев бряг“. Като ден днешен си спомням как закъсах в джипката.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е при актива в Бургас предизборно.

И се обърна с наставление към актива на партията: „Винаги завършвайте с това – при нас имаше нулева миграция.“

Борисов се обърна с предупреждение към кметовете на ГЕРБ: „Не разкопавайте, ако не сте сигурни, че парите ще дойдат. Правете до състояние да може да го консервирате за по-добри времена.“

Не виждам смисъл да събираме хората по зали и да се харчат пари, ще използваме областните лидери да разясняват това, което искаме да се случи в следващите 4 години, каза още Борисов.

„Благодаря на медиите, които не са на „Росенец“ …кой с какво одеало завит, това, онова, чудо.., а какви теми има само – спортни зали, градини, училища, гимназии, детската болница се строи“, продължи Борисов.

„Ние през вас и който иска да ни отрази, обърна се той към медиите….Никола е по къси гащи, забравил си дънките, и понеже е по-едър, не можахме да намерим други. Искаше моите, но имам един чифт. За наказание исках с пола да го облечем“, разсмя залата с думи за пиара си Никола Николов Борисов.

„Проблем номер 1 е миграцията. Кого даваха за пример за нулева нелегална миграция. Кого? Понеже е модерно да питаме кой в България“, каза още той.

„За еврокомисар нито сме закъснели, нито има определен ресор. Но понеже българите обичаме да се самобичуваме, самообвиняваме, затова закъсняхме. Белгия още не са дали предложение за еврокомисар, сигурно защото Брюксел им е далече“, каза Борисов.

Във форума участват кметове от Югоизточна България, сред които тези на Бургас Димитър Николов, и на Стара Загора Живко Тодоров присъстват на срещата.

Във форума участват областни координатори на ГЕРБ, областни и общински кметове от партията.

На форума е събран активът от областите Бургас, Ямбол, Сливен, Кърджали, Хасково и Смолян.

Няколко думи пред събралите се каза областният координатор на ГЕРБ в Бургас Иван Алексиев. „А сега давам думата на лидера на ГЕРБ“, каза Алексиев, а Борисов го репликира и се пошегува: „Нека първо каже нещо Митко Николов. Освен ако не сте ме сменили.“

Винаги сме чувствали сигурност и подкрепа, когато г-н Борисов е тук, отговори Николов.


Като най-отговорна партия в страната ние подкрепяме лидера, националното ръководство и не се цепим, добави Николов.

На политиченския небосклон има делене, роене и центробежни сили кой къде ще застане. При нас такова нещо няма, с чест и достойнство ще се явим на вота, изтъкна кметът на Бургас.

Думата взе депутатът Николай Нанков.


Бившият министър на регионалното развитие и строителството заяви, че за общинските средства от държавния бюджет по проекти не са улеснени правилата и в МРРБ и МФ има провал. Капацитетът в МРРБ са 10 човека, те администрират програма за 6 млрд. лв. А иначе стотици експерти трябва да администрират такива средства, заяви Нанков.

В два аспекта имаме сериозни разминавания с ПП-ДБ. На първо място, средствата, които трябва да се разплащат с общините. Проблемът е, че лимитите на МФ не достигат за разплащане на дейности, които вие вече извършвате, каза той.

За проектите, които предстоят за пътната инфраструктура, най-важната тема за следващия мандат е довършване на проектите.

Ние сме единствената партия, която успя да свърши нещо за хората през краткия мандат. Една от тях е цената на тока за бизнеса, за която внесохме предложение за компенсация. Тази година ще окажем още по-голяма помощ, каза следващият оратор Делян Добрев.

Ако не компенсираме, това означава инфлация, а оттам и казваме довиждане и на еврозоната, каза Добрев.

Въпреки лобистките напъни, на мен ми се обаждаха по телефона от асоциацията на одитарите да ме заплашват и да ме питат как смеем, ние увеличихме праговете на фирми. Освободихме над 4000 фирми от това бреме. Заплашваха партии и мен. Няма да споменавам Промяната, но имаше партии, които бяха против вдигането на праговете, припомни Добрев.

Това, с което трябва да се ангажираме в следващия мандат, е програмата за санирането. Такава, която функционираше по времето на ГЕРБ, каза той.

Сега казват на хората, че парите не стигат, а по времето на ГЕРБ стигаше, отсече депутатът от ГЕРБ.

ББР трябва да отпуска кредити на общините за блоковете, допълни той./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram