Борисов: Искаме Калин Стоянов да бъде освободен

Ds olil

Ние призовахме за една нормална и толерантна кампания и това, което изберем да има легитимност в парламента. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията, предаде репортер на „Фокус“.

„Вчера видях няколко недопустими неща. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството. Аз съм го защитавал Калин Стоянов, когато с г-н Петков правихме сглобката аз се съгласих за Стоянов, г-н Петков първи говори с него. Той имаше условия да е министър от ПП-ДБ и да е дълго време министър. Не знам защо вчера той направи това. След това действие ние от ГЕРБ искаме да бъде освободен“, каза Борисов.

„Действията на г-жа Кожарева също бяха прибързани“, допълни лидерът на ГЕРБ. „След като президентът върна вътрешния министър, тя трябваше да подаде друго име. Не може държавата да стане заложник на вътрешен министър“.

Борисов призова Радев да намерят формула с Димитър Главчев, да освободят Калин Стоянов и по най-бързия начин да се иде на избори.

„ГЕРБ иска оставката на Калин Стоянов. Считам, че и Горица Грънчарова – Кожарева не може да бъде служебен премиер след вчерашното й тичане до главния прокурор“, каза още Бойко Борисов.

Източник: Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram