Борисов: ГЕРБ ще иде на консултациите при Радев от уважение

Ds olil

ГЕРБ няма да взема отношение по състава на служебното правителство, нито има претенции кой ще бъде служебен премиер. Това заяви лидерът на първата политическа сила в парламента Бойко Борисов. Той посочи, че на консултациите, свикани от президента Румен Радев за днес, ще присъстват Росен Желязков, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

По думите му представителите на партията ще се явят на „Дондуков“ 2 от уважение към институцията, но „инструкциите ще бъдат да не се взима никакво отношение“.

Вчера държавният глава обяви, че консултациите с парламентарните групи относно служебната власт ще се проведат днес в 17:00 ч.

„Аз не харесвам, не желая по никакъв начин ГЕРБ да има представителство във власт, за което не е спечелило изборите“, коментира Борисов.

На въпрос дали би подкрепил инициативата на ПП-ДБ за сваляне председателя на антикорупционната комисия Антон Славчев, Борисов заяви, че няма да коментира „нещо, което не се е случило“.

„Те (ПП-ДБ- б.р.) всеки ден ни изненадват с нещо. Събират подписи от един месец и за първия сняг кога ще падне“, каза лидерът на ГЕРБ.

offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram