Борисов: Арестуваният Живков е от ГЕРБ и го махам още в понеделник

Ds olil

Сменям арестуваният зам. министър на околната среда още в понеделник, обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Лидерът на ГЕРБ сам припомни, че Живков е не само част от ГЕРБ, но е и от квотата на партията в министерството. „Разбрал съм се с министър Емил Димитров в 8 сутринта в понеделник да дойде с предложение за нов зам. министър с ресор „Отпадъци“, добави премиерът.

Борисов обяви, че нямало да има милост за никого, без значение дали в един момент се е познавал или е работил с него. Той даде пример и с Цветан Цветанов, който прокуратурата сега оневини по „Апартаментгейт“. „Ето сега прокуратурата го оневини, ние съжаляваме за него, но тогава такъв беше моментът“, добави той. „Цветан Цветанов най-вероятно ще направи свой политически проект, той това го може, пожелавам му успех“, каза още Борисов. 

Премиерът напрактика отказа да коментира пуснатия от прокуратурата списък, открит в един от братята Бобокови, арестувани по делото за боклука. То сега всеки бизнесмен може да си напише някакъв списък и да си го сложи в касата и после да се иска коментар, каза премиерът. И самият той можело да направи някакъв такъв списък, в който да напишел някакви цифри срещу имената на кмета на този или онзи град например. 

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram