Бориславова: Всички коалиционни партньори се държат като в детска градина

Ds olil

Недопустимо поведение си позволи да демонстрира Лена Бориславова – началник на кабинета на премиера Кирил Петков и говорител на правителството.

„Всички коалиционни партньори се държат като в детската градина“, написа Бориславова във Фейсбук, коментирайки критичен пост на гневен потребител, който недоумява защо вместо държавна помощ, най-овластеният човек в държавата Кирил Петков започва ДМС кампания.


„Някой трябва влезе в трудната роля на координатор„, оправдава се 
говорителят на правителството за чудовищния гаф на премиера и прехвърля цялата отговорност на партньорите в коалицията.

Поведението на Бориславова е арогантна демонстрация на политическо невежество, съчетано с отчайващо високомерие, защото тя обижда политическите сили – БСП, ДБ и ИТН, без които не би имало правителство. Именно тези партньори  вече едвам издържат гафовете, изцепките и агресията на премиера по време на коалиционните съвети, тоталната му обърканост и невнятност за отговорностите, които носи като министър-председател.

Тази млада и наперена дама, която едвам е прекрачила прага на Министерски съвет, си позволява в разрез с всякаква политическа и коалиционна култура да коментира, че Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Слави Трифонов „не са пораснали и се държат като в детска градина“. Затова ПП трябвало да ги координира, въпреки че отстрани изглбеждало грозно.

Коментарът на Бориславова, която от снощи е активна под различни постове в социалните мрежи и отговаря на критиците на действията на Петков, се споделя във Фейсбук. Вместо коалиционните партньори, които дясната ръка на Кирил Петков обижда, темата коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, съобщава „Трибюн“. бг.

„Госпожице Бориславова, коалиционните Ви партньори са Корнелия Нинова, Станислав Трифонов, Христо Иванов, Атанас Атанасов. Ясно е, че всеки от тях капризничи и „тропа с краче“, но не е сериозно Вие да им давате оценка. Все пак… Нинова е лидер на 140-годишна партия и не сте ѝ на „техноимпексите“, на Слави не сте му на „концертите“, на Атанасов на „разработките“, на Иванов на „промените в Конституцията“. Г-це Бориславова, първата оставка трябва да е Вашата, а ако гореизброените не я поискат, то „детската Ви градина“ би се оказала яслена група, която се кара за кофички в пясъчник, но не разбира що е то управление на държава“, написа Десислава Атанасова.

След чудовщния гаф на премиера за събиране на пари за оръжия за Украйна, който взриви обществото и социалните мрежи, изцепката на Бориславова е следващият гаф на на екипа му, който няма да остане без последици!

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram