Ахмед Доган ще става депутат 

Ds olil

Ахмед Доган се връща в оперативната политика и най-вероятно той ще бъде част от листите на партията на предстоящите на 27 октомври избори, обяви в интервю Валентин Тончев от „ДПС Доган“, който бе упълномощен да регистрира партията за предсрочните избори. 

„Сега тепърва започваме да заседаваме, да коментираме по райони и да редим листи“, каза той. 

Тончев коментира подаването на документи в Централната избирателна комисия и участието в коалиция на фракцията на Доган. Групата на почетния председател отива на вота под името „ДПС – Демокрация, права и свободи“ в съюз със СБОР и ЗНС.

„Земеделски народен съюз“ има фокус върху земеделската политика, върху малките населени места и българските села, които са ядрото на ДПС. Затова са наш коалиционен партньор, каза Тончев.

Собственикът на сайта „Родопи24“ Илхан Андай пък разкри, че почетният председател на ДПС е далеч от сараите и се намира в база на Рамадан Аталай в Пампорово.

Той добави, че имотът е собственост на фирми, вероятно регистрирани в офшорни зони, но хората го знаят като имот на семейство Аталай.

Илхан Андай припомни, че имотът е попадал в полезрението на прокуратурата в периода, когато земеделски министър беше Мирослав Найденов, оповестил за заменки, правени на принципа „кон за кокошка“.

Андай заяви, че Доган е в крах като бизнесмен, парите са свършили и затова има нервност и у Данаил Папазов, с когото доскоро бяха съдружници в ТЕЦ Варна.

По думите на Андай е важно властите да установят откъде са парите, с които са построени сараите, обитавани от Доган, тъй като това е порочна схема за усвояване на пари през властта. Той добави, че кръг от бизнесмени е имал по-лесен достъп до сараите от партийните активисти. Темите вътре пък били свързани с пари, не с етнос и политика.

Междувременно вътрешният министър обяви, че няма данни животът на Ахмед Доган да е застрашен. „МВР няма да влиза в политическия нюанс. От позицията на МВР мога да кажа, че по сигнала бе извършена проверка и изложеното в сигнала нищо не се потвърди. Не установихме данни, че Ахмед Доган е застрашен. На база тези данни НСО си преценява има ли основания за назначаване на охрана”, каза Атанас Илков.

За последен път Доган беше депутат в 41-вото Народно събрание. Избиран е за народен представител във всички парламенти между 1990 и 2013 г., но рядко се появяваше на заседания.

Източник: Народ бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram