Атанас Атанасов: ПП имат нов премиер

Ds olil

Кандидатът за премиер няма да е Кирил Петков. „Продължаваме промяната“ имат нов кандидат за премиер. Новината съобщи пред БиТиВи съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

„Нека не играем с имена на тука има-тука няма. Новият премиер ще го съобщи мандатоносителят. Шансовете за ново правителство нарастват“, уточни Атанасов.

Той обясни, че в това решение ПП се отнася сериозно към обществените отношения. Тяхно право е да си съобщят решението си и не мога да обявя кой ще е новият министър-председател. Очакваме да получим покана от ПП да влезем в преговори в конструкция и състав на правителство, съобщи Атанасов.

Той очаква и БСП да се върне на масата на преговорите за съставянето на нов кабинет, за да се продължи политиката на мнозинството с обещанието да се бори с корупционните схеми на България. Според него трябва да се направят усилия да се състави правителство в сегашния парламент, базирано на евроатлантическо мнозинство.

Ако кандидатът за премиер е друг, трябва да се опита да убеди депутатите и от ИТН да го подкрепят, а не лидера им, настоя Атанасов.

За изгонването на 70-те руски дипломати, Атанасов заяви, че България не може да оттегля никакви ноти и това, което е свършено – „е край“.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram