Англичанин издъхна в наша болница, камера показва как охраната го бие (видео)

Гражданин на Великобритания е починал в УМБАЛ „Свети Георги“ преди два дни при неизяснени обстоятелства. Мъжът дошъл в болницата с оплаквания за силно главоболие, световъртеж и други. Бил приет в спешното, където са го прегледали и му включили система. След като са му направени изследвания, лекарите са го изписали.

Чужденецът обаче не искал да си ходи, тъй като продължавал да настоява за допълнителна медицинска помощ, като обяснявал, че не се чувствал добре. Тъй като отново се опитал да влезе в Спешното, дежурните се обърнали към охраната и мъжът бил изведен от болницата.

Той продължил да настоява да се върне и на място са пристигнали още няколко екипа на охранителната фирма, която осигурява охраната на болницата. Охранителните камери на входа са заснели как мъжете в униформи пресичат опитите на чужденеца да влезе обратно вътре. Те го блъскат, удрят а единият го хваща и с един удар го запраща на земята. Сцената се разиграва пред десетина души, които явно са на свиждане на свои близки, съобщи trafficnews.

В последствие англичанинът отново е приет и настанен в болницата. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първоначални данни от инфаркт. 

За случая е уведомена прокуратурата и е образувано досъдебно производство. Назначени са множество експертизи, включително и токсикологична. Разследването трябва да изясни дали в случая има допусната лекарска грешка и дали агресията, проявена от охранителите е влошила състоянието на пациента. 

За съжаление това не е първия случай, в който охранителите на болницата проявяват агресия срещу граждани. Има и заведени дела.

От лечебното заведение излязоха с позиция

Университетската болница “Св. Георги” в Пловдив е образувала вътрешна проверка в лечебното заведение заради починал мъж с английски произход. Със заповед на изпълнителния директор проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация.

На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите относно инцидента.
Изпратено е писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки.

Образувано е и досъдебно производство. След неговото приключване и излизане на резултатите от проверката, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати.

Позиция и от прокуратурата:

Образуваното досъдебно производство се наблюдава от Районна прокуратура – Пловдив. Изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка с настъпилата смърт на лицето.

Източник: Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *