Адвокатът на Ибрямов: Задържан е за купуване на гласове

Ds olil

Кандидат-депутатът от коалиция „Алианс за права и свободи“ Джейхан Ибрямов е задържан за купуване на гласове, потвърди адвокатът му Йордан Киров. Според източници на бТВ Ибрямов е арестуван с белязани пари в момент на подкуп. По думите на защитника му, кандидат-депутатът е отведен в следствения арест именно заради купуване на гласове, информира БТА.

Адвокат Киров допълни, че снощи жилището на Ибрямов е било претърсено.

Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство.  В жилището са били намерени средства, необходими за ежедневни нужди, допълни адвокатът.

По думите на адв. Йордан Киров оттук нататък следва или вземане на мярка „задържане под стража“ до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител.

По-рано съпругата на Ибрямов и личен асистент на Ахмед Доган – Биршен Ибрямова, съобщи във Фейсбук, че не знае къде се намира мъжът й.

Тя потвърди, че претърсването в семейното им жилище в София е продължило три часа. 

„Уважаеми съпартийци, скъпи колеги, приятели! В отговор на десетките обаждания, които получих през последните часове – все още нямам информация къде се намира Джейхан, от медиите разбрах, че е задържан“, написа Ибрямова.

„В дома ни се извърши претърсване от Комисия за противодействие на корупцията в продължение на 3 часа“, потвърди Ибрямова.

„Скъпи приятели, аз и Джейхан никога не бихме направили нещо, заради което децата ни, родителите ни, приятелите ни и колегите ни да се срамуват и ходят с наведена глава!“, написа още асистентката на почетния председател на ДПС.

Ибрямов е с кандидатдепутатски имунитет, който го пази от арест. Според законодателството на страната ни обаче, ако някой бъде задържан в момента на извършване на престъпление, този имунитет пада и той може да бъде задържан за 24 часа.

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *