Щом полагат 5 км тръби на ден за Балкански поток, значи за Перник стигат 3 дни

Министърът на икономиката Емил Караниколов обича да се изказва оптимистично по безводната криза в Перник. Сутринта в понеделник ни облъчва от студиота на БНТ. ”В момента водата от язовира ще стигне. Очакваме и снеговалежи. Към момента не трябва да имаме притеснения. Гоним срок на изпълнение до 40 дни, но се надявам, че ще приключим до 30 дни.

Първият един километър е готов. Вече поставяме и тръби. Тук се оказа, че има едно блато, което наводнява, но е създадена организация за изпомпването“. 

Гадна природа, а? Поставила скапан гьол на пътя на Караниколовия оптимизъм. Но юнак Емо ще го пресуши с голямата водосмукачка това блато…

Бдителни читатели на Фрог нюз обаче открили некои обезпокоителни несъответствия в сметките на Емо.

Странно, – Баце каза, че балканският поток са прай по 5 километра на ден!!! Тръбата до Перник е 13 и кусур километра. С Кугърите що не докара бригада оттам.. И тръбата шай – готова за ТРИ дни.

Пък и нъл обявиха, че тръбопроводът към Перник ще струва 25 милиона лева. Макар специалистите да говорят за 10 милиона. А в сряда Борисов спомена 26 милиона лева.
В петък заговориха за 27 милиона.
Та докат доди водата на перничани с тоз темп на 50 милиона кат нищо ша го докарат…“.

13.5 км ЗА 27 милиона лева??? 27 000 000 делено на 13500 м = (прави) по 2000 лева на метър???? Колко струва една тръба Ф400? не е 1000 лева! По данни от интернет е 227,08 лв. без ДДС! С фитингите да стигне 500!!!  Изкопът на един метър е не повече от 100 лева в зависимост от дълбочината и ширината! За полагането още 100 лева на метър! Чакъл за засипка и пясък, да са 250 лева на метър! Е не виждате ли, че няма как да е 2000 лева на метър! И печалба да има 10 %!!! Кражбата е огромна! Най-много да излезе 1000 лева на метър! И съоръжения да има, пак не стига даже 1200 лева!! НЯМА ЛИ ПРОКУРАТУРА ТУКА????

А един читател направо пита: Караниколов защо не е в килията?!

И ние се присъединяваме към питането.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram