Шофьор сам се засне как причинява страшна катастрофа на АМ „Тракия“

Шофьор засне собствената си катастрофа. Това става ясно от сигнала на буден гражданин, пише Plovdiv24.bg. Човекът е претърпял инцидент на АМ „Тракия“ на 11 септември на територията на ОД МВР Сливен.

Ето какво разказва пловдивчанинът:

„Изпреварвайки колона от автомобили с максималната разрешена скорост на магистрала „Тракия“ от 140 км/ч, в далечината виждам този индивид с реното как без мигач предприема маневра изпреварване и отпускам газта до неговата скорост около 110-120км/ч, като преценявам да остане такова безопасно разстояние, че след изпреварването от неговата страна да се прибере в дясна лента и аз да продължа по пътя си.

Но извършвайки маневрата си, той остава в лявата лента при наличието на свободна дясна, след което му присветнах един път, защото подозирах, че не ме е видял и той натисна леко спирачки до 100 км/ч по моя преценка, но тъй като нямах време за реакция, реагирах инстинктивно да завия в дясната лента и вече се бях изравнил с него тъй, като не съм натискал спирачка, понеже нямаше време и реших да го заобиколя.

Не знам причината, поради която натисна без основателна причина спирачката и защо остана да се движи в лявата лента при наличие на свободна дясна и автомобил за него, движещ се с по-висока скорост.

Заобикаляйки го отдясно, което по закон е забранено, но реагирах и при наличието на друго МПС подадох газ, за да изпреваря и него, но се оказа, че колегата, който натисна спирачка, също подава газ и когато отивах в лява лента, усетих лек удар в задната лява част по бронята на автомобила ми и пуснах аварийни да отбием и да видим щетите по автомобила, като посочих с ръка, че трябва да отбием.

Връщайки се в дясната лента, усещам втори удар, този път от дясната страна около задната врата и опит за завъртане, но продължавам движението си към аварийната лента, след което вече с много ниска скорост се усеща силен удар пак от дясната страна и нов опит за завъртане и избутване от пътя, като този път почти успя.

Слизайки от автомобилите, видимо колегата беше под влияние на адреналин и не контролираше действията и емоциите, като след няколко предупреждения от моя страна и избягване от саморазправа, се наложи да го успокоя, както и се случи!

Дочакахме колегите от Пътна полиция Сливен – дадохме си версиите, видяха записа и какво да видят очите ми – в акта, който ми връчиха да подпиша, но аз категорично отказах, пишеше:

“Поради предприета маневра изпреварване от дясно, възниква контакт между двата автомобила, вследствие на което губят контрол върху управлението и спират в аварийната лента“…

Оставям на Вас да прецените дали някъде е изгубен контрол върху управлението и от кой момент започва и кой започва да търси контакт и агресия….

Въпреки че шофирам с максималната скорост от 140 км/ч, винаги когато видя някой по-бърз зад мен, както в случая, бих му направил път, като очаквам същото и ит другите водачи. Очаквам мнението ви, благодаря“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram