Час и половина разпит за Златев. Не знае за кое дело

След близо час и половина разпит в спецпрокуратурата председателят на Контролния съвет на „Лукойл България“ Валентин Златев изрази мнение пред журналисти, че не е извършил нищо незаконно и не очаква да бъде задържан.

Това съобщава БТА.


Пред журналисти, очакващи го пред Следствието, Златев е обяснил, че от прокуратурата са му казали да не изнася информация за разпита си. Златев обаче потвърди, че е бил извикан от прокурор Генка Брезашка, която е от екипа по делото за трафик на отпадъци и търговия с влияние. Самият той нямал идея по кое разследване е бил разпитван, но заяви, че познава и братя Бобокови, и бившия зам.-министър Красимир Живков.


В отговор на въпрос как ще коментира идеята за създаване на държавна петролна компания, Валентин Златев заяви, че след като законодателят е преценил, значи е оправдано създаването й. Той добави, че „Лукойл България“ ще изпълни волята на законодателя, като отбеляза, че компанията през годините е спазвала всички закони.
По повод на изказване на Валери Симеонов по негов адрес, Валентин Златев коментира, че публичното говорене в държавата е достигнало такова ниско ниво, че трябва да има някаква отговорност за думите, които хората изричат. Той добави, че ще търси отговорност на всеки, който злоупотреби с името му, и уточни, че няма конфликт със Симеонов.

Снимка: БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram