ЦИК издирва членовете на една секция в Англия

Централната избирателна комисия и до този момент не е излязла с окончателни резултатите от преброяването на гласовете от предсрочните парламентарни избори, които се състояха в неделя, 11 юли, въпреки че отчитането на резултатите е много по-бързо, следствие на въведеното машинно гласуване.

Днес се очаква да пристигнат протоколите от последните четири комисии.

ЦИК обаче е загубила връзка с членовете на една избирателна комисия във Великобритания, съобщи Нова телевизия.

Проблемът май не е само с една секция, 3-4 са секциите, с които няма връзка, включително и обратна връзка от секцията към ЦИК. Сигнали за проблеми са дошли и от секции в Германия и Полша. Телефоните на ЦИК, около 15 на брой, не са отговаряли в периода от 0 часа до 7 часа на 12 юли. Това е принудило много доброволци, които обслужват секциите, просто да отидат на работа, без да са осъществили връзка с Централна избирателна комисия.

От вчера, 12 юли, резултатите, които са отразени на сайта на ЦИК, са от 13 часа и са замръзнали на 98.92%. „Има такъв народ“ са първа политическа сила, втори – ГЕРБ-СДС.
Официалните резултати трябва да бъдат обявени от Централната избирателна комисия до 15 юли, а имената на избраните за народни представители – 3 дни по-късно – на 18-и.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram