Цветан Цветанов: Това е най-тежката криза в управлението на ГЕРБ


Снимка: архив

„По това, което наблюдавам, мисля, че в управлението всичко се фокусира и отива директно към премиера Бойко Борисов. Тук отсъстват тези, които координират дейността в съответните министерства… Във всяко управление трябва да има неотложни, дългосрочни и краткосрочни мерки, които да са свързани с организационни и структурни промени и със законодателни промени“, посочи Цветан Цветанов.

По повод задържането на Нено Димов миналия четвъртък Цветанов коментира, че арестът на министър засяга най-високите нива в държавното управление, но по-важно е какво се случва на долните нива, които са координирали и проверявали и са докладвали, че няма проблем, след което министър Нено Димов е полагал подпис.

„Политиците започнаха да използват политически прокуратурата… Политиците създадоха това усещане, че прокуратурата може да бъде част от политическите играчи на политическата сцена“, коментира още Цветан Цветано.

Според него водната криза не може да бъде определена като сценарий, както и не може да се прави аналогия между днешната криза в Перник и февруарските протести от 2013 г. заради високите сметки за ток, защото тогава е имало сериозен сценарий, който е бил разигран.

„Това управление трябва да покаже как ще се излезе от тази криза. Защото, ако се отиде на предсрочни избори по време на развитието на тази водна криза, резултатът ще бъде много тежък за партиите, които в момента формират коалиционното  управление“, заяви още Цветан Цветанов пред БНР.

Гласове 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram