Фейсбук изригна след Борисов: Оставка! Страх го е! Истински опасен тип!

Страх го е! Той е истински опасен тип. Това са и първите коментари, които започнаха да се появяват в социалните мрежи по повод изказването на премиера Бойко Борисов днес.

Полина Паунова, журналист: Цвета Караянчева: Още днес започваме разговор с колегите, за да търсим съгласие за новата конституция… (поема дъх)
Борисов се намесва, прекъсвайки я: Харесва ли им новата спортна зала в Кърджали? (…) А колко църкви и манастири строим, за да може Господ да е с нас в тази пандемия…
Цвета Караянчева: …така че днес стартираме разговори с всички парламентарни партии.
Толкова по темата за конституцията, очевидно може да се замени с всяка една ПР-тема.

 Димитър Стоянов, главен секретар на президента: Когато повториш 100 пъти, че не те е страх от служебно правителство на Радев, то това означава точно обратното! Страх го е! Страх ги е!

Иван Бакалов, журналист: Боеко това констуцията за нищо я няма – още утре ще я внесе, а ако не му пречат, до седмица и ще я приеме.
А има хора, които смятат, че няма нужда и от парламент, само пречи.
Един Боеко стига. Трябва да му дадат по конституция сам да решава нещата…

Весислава Танчева, пиар експерт: Борисов (от бункера): Народът иска справедливост. Това може да се случи единствено и само чрез нова Конституция.
Народът (от площадите): Справедливо е мутрите да се озоват в затвора. За това нова конституция не трябва.
Аз (от офиса): Половината искания на протестите се решават от един прокурор на място и няколко читави съдии.
Но първо #ОСТАВКА и избори, не се правете, че не разбирате!

Адвокат Стефан Левашки: Велико народно събрание или катастрофа, вещае тиквата начело на довчерашната просперираща държава. А бе, Баце, да не ти се е строшила джипката?

о.з Димитър Димитров: Ври и кипи под краката на Борисов,
а той се хваща като удавник за сламка за някакъв си измислен проект за Конституция. и за ВНС!
Щял да депозира в Народното събрание още днес 17 август някакъв проект за Конституция писан на коляно от Дани Кирилов под диктовката на още по-неукия юрист Георги Марков -Дантелата, вместо да ДЕПОЗИРА ОСТАВКАТА на кабинета „Борисов-3“ в Парламента!
Супер нахалство!
Протестиращите му искат оставката,
„Слънцето“ от Банкя иска дебат…как още някой и друг ден да остане на софрата.
Няма такъв филм!
Борисов,
омръзнал си вече на всички..на леви, десни, безпартийни в България,
на американците , на руснаците и на чиновниците от Брюксел!
Оставка, Борисов, НЕЗАБАВНО!

Мартин Димитров: ВРЪТКАТА С ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, ПРОСТО ОБЯСНЕНА.

ЗАЩО Г-Н БОРИСОВ ИСКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ?

На първо място, за да спечели време. На второ място, за да затвърди и бетонира властта си.

АМА, НАЛИ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ГАРАНТИРА МАКСИМАЛНА ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ?

На теория е така. На практика, ще се случи следното. Това са 400 човека, от които 200 ще се избират пропорционално, а 200 – мажоритарно. Спецификата на мажоритарния вот е, че там обикновено печели кандидатът на най-голямата партия. Или на партията, която е силна в определени райони на страната. ПРИ СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА СИЛИТЕ ТЕЗИ 200 МАНДАТА ЩЕ СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ НАЙ-ВЕЧЕ МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС.

КАКВО ЩЕ ДОНЕСЕ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА БОРИСОВ И ГЕРБ?

При подобно разпределение Борисов ще намали резултата на извънпарламентарните партии (Демократична България, партията на Слави Трифонов) и ще получи възможността да сформира мнозинство във ВНС.

Промените във ВНС се правят с обикновено мнозинство. ТОВА ЩЕ ДАДЕ НА БОРИСОВ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА НАПИШЕ ТАКАВА КОНСТИТУЦИЯ, КАКВОТО ТОЙ СИ ИСКА.

В това изляние Борисов не пропусна да се прекръсти. Спомена и за манастир в Кърджали, който се строи и предстои да се открива. Спомена колко много манастири се строят.

Човекът ще използва по много извратен начин православната тема, имайки за цел да ни раздели през изповядването на гербаджийското чалга-мутро-православие.

ИСТИНСКИ ОПАСЕН ТИП.

#оставка

След това допълва още: „Конституционните дебати“ са най-обикновен фитил. Първо се оказа, че в чекмеджетата на г-н Бойко Борисов освен пачки, имало и някаква „написана конституция“. Естествено, веднага се включиха „патриотите“, които предлагат военна служба, традиционни семейства и прочее характерни за националсоциализма неща.


Целта на тези предложения не е да се случат, а да запалят този фитил – нацията да се раздели по отношение на армията, да се раздели на база отношението си към хомосексуалните. Целта е да се мразим един друг: това се вижда от действието на министър-председателя, който иначе казва „аз обичам хората“.
Активирането на православната реторика цели да внуши, че вярващите са с „ГЕРБ“, защото, нали, няма по-вярващ премиер от нашия. Адски е евтино, поради което лесно може да сработи.


Крайната цел на г-н Борисов е да удържи. Но, не просто да удържи, а да бетонира властта си. Велико народно събрание и конституционни промени, при организирани от него избори, му отварят редица възможности.
Това, което той разбира под рестарт, е рестарт на тоталитаризма.
Всеки има глава на раменете и (все още) свобода на избора. Ако искате Борисов още години наред, ако вярвате, че няма по-добър и незаменим от него, ако сте готови да поемете този риск за децата си и те да живеят в мутрокрация, няма да ви убеждавам в нищо.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram