Учителка нареди на учениците си под строй да заплюят свой съученик

Началната учителка Верка Маратилова от елитното пазарджишкото училище „Проф. Иван Батаклиев“ ще бъде проверена от прокуратурата заради това, че накарала учениците си да заплюят свой съученик за наказание. Детето било изправено пред дъската за назидание, а останалите ученици били наредени в колона по един и по нареждане на Маратилова трябвало да го заплюят, съобщи БНР.

Прокурорската проверка трябва да установи дали има данни за хулиганство с цел публично унижаване, както и дали има принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице, в случая на малолетни.

Проверката ще извърши Апелативната прокуратура в Пловдив, тъй като Окръжната прокуратура в Пазарджик си дала отвод. Мотивът е, че не може да бъде безпристрастна, защото в школото учат техни деца и внуци.

Случката е от 9 януари и е станала в 3 б клас.

По време на междучасието няколко деца се скарали и за да се защити, деветгодишният Митко наплюл две от децата. Вместо родителите да бъдат предупредени за тази постъпка и заедно с педагога да намерят решение, учителката Маратилова решила да приложи свой възпитателен подход.

По време на час тя изправила Митко пред учебната дъска, строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят. След наказателната акция учебните занятия продължили.

Семейството на Митко видяло, че синът им е подтиснат, отказва да се храни с обяснението, че го боли главата. Нищо не подозиращите родители останали с впечатлението, че детето им има вирус. За неприятния инцидент те разбирали няколко дни по-късно от възмутен родител на момиченце, което разказало вкъщи как всички плюли по Митко.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram