Ученик е със счупена ръка след агресия от съученици в междучасието

Пореден случай на агресия в училище бе регистриран днес – този път в пловдивската Гимназията по архитектура, строителство и геодезия. Ученик е със счупена ръка след разправия с други две момчета в междучасието.

Случаят е от 24 януари според разказа на майката на пострадалото момче Надежда Паскалева в социалните мрежи. Ето нейния разказ:

„В петък в 11 ч. ми звъни моят голям син Георги. Притеснен го усещам и има защо. Казва ми да отида бързо до училището, че е станал инцидент с него. Предполага, че му е счупена ръката. Стават такива неща. Отивам, посрещат ме директор, класна и т.н. Уверяват ме, че е инцидент. Две момчета – Атанас и Мирослав, се надскачат и помолили Георги да скочи и той, че е висок, за да разберат колко високо може да скочи.

Моят син е възпитан, скромен, не е агресивен и е научен да прави добро. Никога няма да обиди някой, а още по-малко да го нарани. Затова наивно и безрезервно скача.

Когато е в най-високата точка, му ритат краката с такава злоба, че прави почти шпагат и се приземява удряйки главата, опашката и най-вече ръката. С цялата си тежест се приземява на ръката. Измества се ставата на китката и се чупи. Наложи се операция по спешност с пълна упойка и два пирона. Пак с упойка ще се махат след месец, живот и здраве. Изключват единия от училище – Атанас, а Миро е ритнал по-силно и злобно. Разбирам, че не е инцидент, а предварително замислен план, защото има направени клипчета. Как се правят случайно клипчета на падащ човек? Това може да е детето на всеки. Тези абсолютно лишени от мисъл деца са навсякъде. Можеше да си счупи главата, гръбначния стълб…“

Майката е категорична, че синът ѝ е скочил, за да покаже, че може да скача високо, но не е знаел, че го снимат и че се готвят да го ритнат.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram